vorige menu | inhoudsopgave | diverse onderwerpen

MENU No. 20.

Groentesoep met rijst
Andijviesalade met eieren en
Warme eiersaus - gekookte aardappelen
Riz glacé.


Recept Groentesoep met rijst
Driekwart kopje rijst, een halve bosprei, een half bosje selderij, een handvol kervel en peterselie, een halve lepel zout, eenige worteltjes, l kropje sla, eenige stukjes bloemkool, 2,5 L. water, 4 bouillonblokjes en zoo mogelijk een halve dessertlepel Maggi's aroma.

Wasch al de groenten zéér zorgvuldig, hak ze fijn en zet ze op met 2,5 Liter kokend water en de goed gewasschen rijst, laat alles een uurtje zachtjes koken, doe er de bouillonblokjes aangemengd bij en de maggi's aroma.

Recept Andijviesalade met warme eiersaus en halve eieren
3 à 4 struiken andijvie, 6 eieren, een halve liter water, een stuk boter ter grootte van een ei, 1,5 eetlepel bloem, 2 eieren, een snuifje zout en peper.

Snijd van de andijvie al de groene en harde bladeren en al de stronken, zoodat het geel alleen overblijft. Snijd dit in dunne reepjes, wasch ze zorgvuldig druk ze goed uit en leg ze op een schotel met als rand 6 warme hard gekookte eieren, die men pelt en half doorsnijdt. Presenteer daarbij een 

Recept Warme eiersaus
Smelt de boter in een pannetje, roer eerst de bloem, dan langzaam al roerende het water en daarna azijn naar smaak, benevens een snuifje zout en peper. Laat het even steeds roerende doorkeken. Klop de eieren en giet steeds roerende naar eenzelfden kant, de saus er bij.

Recept Gekookte aardappelen (Zie Menu No. 3)

Recept Riz Glacé
2,5 kopje rijst, 5 kopjes water, 2,5 kopje suiker, 7,5 à 10 gram citroenzuur en 3 droppels citroenolie.

Kook de rijst met het water als in Menu no. l, doe er daarna de suiker, de citroenzuur opgelost in een kopje warm water en de citroenolie door. Spoel een steenen vorm met koud water om, en doe er onmiddellijk de rijst in; laat ze goed koud worden.
Het is zéér smakelijk er een vanillevlade bij te presenteeren als in Menu no. 15 is opgegeven.