vorige
menu
| inhoudsopgave
|
volgende menu
MENU No. 18.
Gevulde
tomaten
Witte boonenkroketten
Aardappelsalade
Flensjes van tapiocameel.
Recept Gevulde Tomaten
14 mooie, rijpe tomaten, twee groote beschuiten, 2
uitjes, 2 eetlepels gehakte peterselie, 50 gram boter,
zout en peper.
Ontdoe de tomaten van hun groene kroon, overgiet ze
met kokend water, zoodat het vel er gemakkelijk wordt
afgehaald. Snijd van 12 stuks de bovenkapjes af en hol
ze met een zilver lepeltje uit. Doe in een klein
pannetje de helft der boter, de fijngesnipperde uitjes
de gesneden stukken der 2 tomaten en het uitholsel,
wat zout en peper en laat dit op een flink vuur
verkeken tot een dikke brei. Roer dan de peterselie en
l fijngestampte beschuit er door en vul met dit
mengsel de tomaten. Schik ze in een vuurvast
schoteltje, dek ze met de afgesneden kapjes, strooi de
tweede beschuit er over, leg de overige boter in
kleine stukjes er op en zet ze 30 minuten in den oven.
Recept Witte boonenkroketten
Een half pond witte boonen, een half pond gekookte
aardappelen, 3 eieren, 2 uien, een stuk boter ter
grootte van een ei, l eettepel gehakte peterselie, 2
groote beschuiten, boter, vet of slaolie.
De witte boonen behandelen en koken als in Menu
No. 5. Wrijf ze goed fijn evenals de
aardappelen, bak de gesnipperde uitjes in de boter
lichtbruin, voeg dit bij de massa als ook 2 heele
eieren en l eierdooier, de peterselie en zout en peper
naar smaak.
Maak van deze massa platte ronde koekjes
wentel ze door het ééne eiwit, dat met een lepel
water geklopt, op een diep bord gereed staat, daarna
door de fijngestampte beschuit en bak ze in een
koekenpan op een flink vuur met boter vet of slaolie
lichtbruin aan beide kanten.
Recept Aardappelsla
l K.G. gekookte aardappelen, 4 eetlepels slaolie, 3
eetlepels azijn, 1 eetlepel peterselie, l hard gekookt
ei, l theelepel mosterd of mosterdpoeder, een weinig
zout en peper, l lepel soja.
De aardappelen in plakjes snijden. Een saus maken door
het harde ei op een diep bord fijn te wrijven en te
vermengen met al de ingrediënten, de saus over de
aardappelen gieten en voorzichtig omroeren. Het
gerecht vóór het gebruik eenigen tijd laten staan,
zoodat de saus goed door de aardappelen kan trekken.
Men kan er ook een fijngehakt uitje of overgeschoten
groenten bij vermengen.
Recept Flensjes van Tapiocameel
125 gram tapiocameel, 5 dL. melk, l ei, boter, vet of
slaolie.
Het ei kloppen. In een kom het meel doen, een kuiltje
in het midden maken en daar het geklopte ei ingieten;
dan goed roerende en kloppende bij zéér kleine
beetjes de melk toevoegen zoodat men een glad beslag
verkrijgt. Een snuifje zout er in doen en van dit
beslag, in de koekenpan met de boter of iets anders
dunne koekjes, aan beide zijden lichtbruin bakken.
|
|