vorige menu | inhoudsopgave | volgende menu

MENU No. 18.

Gevulde tomaten
Witte boonenkroketten
Aardappelsalade
Flensjes van tapiocameel.


Recept Gevulde Tomaten
14 mooie, rijpe tomaten, twee groote beschuiten, 2 uitjes, 2 eetlepels gehakte peterselie, 50 gram boter, zout en peper.

Ontdoe de tomaten van hun groene kroon, overgiet ze met kokend water, zoodat het vel er gemakkelijk wordt afgehaald. Snijd van 12 stuks de bovenkapjes af en hol ze met een zilver lepeltje uit. Doe in een klein pannetje de helft der boter, de fijngesnipperde uitjes de gesneden stukken der 2 tomaten en het uitholsel, wat zout en peper en laat dit op een flink vuur verkeken tot een dikke brei. Roer dan de peterselie en l fijngestampte beschuit er door en vul met dit mengsel de tomaten. Schik ze in een vuurvast schoteltje, dek ze met de afgesneden kapjes, strooi de tweede beschuit er over, leg de overige boter in kleine stukjes er op en zet ze 30 minuten in den oven.

Recept Witte boonenkroketten
Een half pond witte boonen, een half pond gekookte aardappelen, 3 eieren, 2 uien, een stuk boter ter grootte van een ei, l eettepel gehakte peterselie, 2 groote beschuiten, boter, vet of slaolie.

De witte boonen behandelen en koken als in Menu No. 5. Wrijf ze goed fijn evenals de aardappelen, bak de gesnipperde uitjes in de boter lichtbruin, voeg dit bij de massa als ook 2 heele eieren en l eierdooier, de peterselie en zout en peper naar smaak. 
Maak van deze massa platte ronde koekjes wentel ze door het ne eiwit, dat met een lepel water geklopt, op een diep bord gereed staat, daarna door de fijngestampte beschuit en bak ze in een koekenpan op een flink vuur met boter vet of slaolie lichtbruin aan beide kanten.

Recept Aardappelsla
l K.G. gekookte aardappelen, 4 eetlepels slaolie, 3 eetlepels azijn, 1 eetlepel peterselie, l hard gekookt ei, l theelepel mosterd of mosterdpoeder, een weinig zout en peper, l lepel soja.

De aardappelen in plakjes snijden. Een saus maken door het harde ei op een diep bord fijn te wrijven en te vermengen met al de ingredinten, de saus over de aardappelen gieten en voorzichtig omroeren. Het gerecht vr het gebruik eenigen tijd laten staan, zoodat de saus goed door de aardappelen kan trekken. Men kan er ook een fijngehakt uitje of overgeschoten groenten bij vermengen.

Recept Flensjes van Tapiocameel
125 gram tapiocameel, 5 dL. melk, l ei, boter, vet of slaolie.

Het ei kloppen. In een kom het meel doen, een kuiltje in het midden maken en daar het geklopte ei ingieten; dan goed roerende en kloppende bij zr kleine beetjes de melk toevoegen zoodat men een glad beslag verkrijgt. Een snuifje zout er in doen en van dit beslag, in de koekenpan met de boter of iets anders dunne koekjes, aan beide zijden lichtbruin bakken.