vorige menu | inhoudsopgave | volgende menu

MENU No. 8.
 
Sleepasperges 
Nassi Goreng met garnalen en omelet 
Vruchtenpunten 


Recept Sleepasperges 
2 bos asperges, 3 eieren, 50 gram boter, nootmuskaat. 

Snij de harde einden der asperges af, ongeveer 6 7 cM. en schrap ze verder met een mesje af, doch draag zorg de kopjes niet te breken; bind ze weer in bosjes bij elkaar en kook ze in water met l theelepel zout, ongeveer 1,5 uur; als men ze op het middelste gedeelte gemakkelijk kan doordrukken, zijn ze gaar. Haal ze met een schuimspaan er uit en schik er halve hard gekookte eieren om heen. Dien er gesmolten boter en nootmuskaat apart bij. 

Recept Nasi Goreng (zie Menu No. 4) met Garnalen en Omelet 
0,5 pond rijst, 3 ons gepelde garnalen, 3 uitjes, 1 ons boter, 3 eieren. 

De fijngesnipperde uitjes met de helft der boter licht bruin bakken, de gaar gekookte rijst er bij doen en deze even mee fruiten. Daarna worden de garnalen er doorgeroerd en alles op een verwarmden schotel gelegd. Bak van de eieren een omelet (zie Menu No. 6). Snijd die in reepen en versier er den warmen rijstschotel mede. 

Recept Vruchtenpunten
0,5 pond bloem, 2,5 d.L. water, 2 eieren, een snuifje zout, een eetlepel koude boter, 2 eetlepels suiker, dikke appelmoes of vruchtenmarmelade, vet. 

Het water met de boter, de suiker, en het zout aan de kook brengen, de droge bloem er in strooien en flink doorroeren tot alle klontjes er uit zijn. Dit alles al roerende laten koken tot men een stijven bal heeft verkregen, dan de pan van het vuur nemen en de flink geklopte eieren er door mengen. 
Het deeg laten bekoelen en het dan op een met meel bestrooide deegplank of tafel dun uitrollen. Van dit deeg vierkante lapjes van 8 cM. snijden, op ieder lapje deeg een weinig appelmoes of marmelade leggen, de randjes van het deeg met wat eiwit bestrijken, ze dichtvouwen zoodat ze een driehoeksvorm hebben en de deegrandjes stevig op elkaar drukken. 
In een braadpan, vet of boter of van beide soorten een weinig, goed warm laten worden tot er een blauwachtige walm afkomt en daarin de punten lichtbruin bakken. Als ze er uit genomen worden laat men ze even op een grauw papier uitdruipen, bestrooi ze terwijl ze nog heet zijn met poedersuiker en dien ze op met een gevouwen vingerdoekje op den schotel.