naar VERDUN pagina

       Verdun vandaag - tips voor bezoekers

 
Bezoek aan Verdun - een drietal dagtochten compleet met routebeschrijvingen met Verdun als uitgangspunt voor een kennismaking met de Eerste Wereldoorlog

Het adres voor het aanvragen van een gratis informatiepakket is:
Office du Tourisme
Place de la Nation  - B.P. 232
55100 Verdun - France
(tel. 0033 2986 1418)

Een briefje gericht aan het Office du Tourisme met de onderstaande tekst is voldoende om een gratis informatiepakket aan te vragen:

Sous peu j' aurai l'occasion de visiter le champs de bataille de Verdun. J'ai appris que vous mettez des informations à ce sujet à la dispositions des visiteurs. Je vous serait reconnaissant(e) de bien vouloir m'envoyer ces informations à l'adresse ci-dessous. Veuillez m'informer des frais s'il y en a et des formalités de paiement. 

En vous remerciant d'avance, je vous prie de croire en mes sentiments respectueux,

Naam: ......................................................
Adres: ......................................................
Woonplaats: ...........................................
Pays Bas

Excursie Verdun
De VVV Verdun organiseert een georganiseerde bustocht over het slagveld. Bezocht worden fort Vaux, het Verdun Mémorial, Douaumont, het Ossuarium, fort Douaumont en de Tranchée de Baïonnettes. Een Franstalige gids zorgt voor de noodzakelijke uitleg. Er is tijdens het hoofdseizoen geen Engelstalige gids beschikbaar zo maakte de VVV Verdun  bekend. Kaarten en reservering van 1 mei tot 15 september bij het Office du Tourisme in Verdun.

De serieuze bezoeker dient zeker aan te schaffen het boek:
Richard Heijster - Verdun, breuklijn der beschaving
Dit boek is een handleiding voor een bezoek aan Verdun. Na een uitvoerig overzicht van de geschiedenis van Verdun volgt een beschrijving van de stad, de slagvelden, de musea, de forten en de andere bezienswaardigheden. Bovendien geeft de auteur u een aantal verkenningen per auto en wandeltochten over de slagvelden met duidelijke plattegronden en routebeschrijvingen.

Onmisbaar bij de studie en de voorbereiding van het bezoek is de kaart die uitgegeven wordt door het Institut Géographique National onder nummer:
3615 IGN Forêts de Verdun et du Mort-Homme (schaal 1: 25.000)

De blijvend geïnteresseerde bezoeker wordt natuurlijk lid van:
Association Nationale de Souvenir de la Bataille de Verdun
Avenue du Corps Européen 1
55100 Fleury devant Douaumont - France

De leden ontvangen de zeer interessante uitgave die jaarlijks verschijnt onder de naam: Verdun - Cahiers de la Grande Guerre.

Een uitstekende mogelijkheid om het slagveld in georganiseerd verband te bezoeken is de 5 daagse reis Verdun & Meuse-Argonne. Hier wordt een zeer interessant programma geboden onder leiding van zeer deskundige gidsen. De Nederlandse deelnemer kan boeken bij de reisorganisatie en op eigen gelegenheid op de eerste dag naar Verdun reizen en zich daar voegen bij het gezelschap. Deze reis (naast andere WOI reizen) wordt georganiseerd door:

Holts' Tours - Battlefields & History
15 Market Street,
Sandwich, Kent CT13 9DA,
United Kingdom

 
naar VERDUN pagina